Pandekage-Pusle


Igår lavede jeg spelt pandekager stegt i kokosolie til min kæreste til natmad (og lidt til mig selv, kunne ikke dy mig)
De er efter min egen opskrift, og er simpelthen så gode!

2 økologiske æg
4dl. skummetmælk
1tsk. bagepulver
25 dråber perfect sød
Kornene fra en vaniljestang
ca. 175g. speltmel (dog på øjemål, prøv dig frem indtil dejen føles rigtig)
½tsk. salt
+ 1 tsk. kokosolie hver gang en pandekage steges

De er perfekte med græsk yoghurt og rød grape + lidt økologisk akaciehonning udenpå. Men også rigtig gode med tahin eller sukkerfri solbærsyltetøj + lidt økologisk mørk rørsukker.

Drømmer mig væk til igår lige nu, og går ud og tager mig en portion græsk yoghurt med grapefrugt og revet kokos – og føler mig utrolig hellig og ruller med øjnene…:-)

Reklamer

Forfatter ginajaqueline

Jeg hedder Gina Jaqueline, er ultimativ københavner, 20 og udpræget æstetiker. Jeg beskæftiger mig med mode, lyrik og fotografering og lægger stor vægt på karisma hos folk. Jeg læser for mange bøger og lytter til Doors, Stones, The who, Pink floyd, Cash, Velvet underground, The xx, Kenneth bager, DAD, Anne linnet, cat power, Bowie, Jimi hendrix, Iggy Pop, Nirvana, Patti Smith og Empire of the sun. Jeg har 1000 ansigter, og 1000 sæt tøj. Kamælon aspektet er SÅ interessant. Jeg går tit ud. Og jeg holdet tit hof. Jeg befinder mig i et efter eget udsagn godt miljø. Taler tit om mig selv. Taler tit om andre sågar. Taler tit om tingene som de er.

10 kommentarer til “Pandekage-Pusle”

 1. Hvis man putter sirup/syltetøj/is/sukker/frugt/whatever (noget der er lidt sødt) på, så behøver man faktisk ikke at putte nogen form for sødemiddel/sukker i dejen! Plejer jeg i hvert fald ikke, men laver heller ikke med speltmel, men hvede :) Kan jo godt være de har brug for at blive piftet lidt mere op så ;) Bare et lille tip!

  1. Det ved jeg godt, og det plejer man jo heller ikke, men jeg tænkte bare – lidt mere sødt, lidt mindre sirup, gratis i kalorie-regnskabet! ;o)

 2. Hvilken smagsforskel gør det, at æggene og sukkeret er øko? Eller er det en principsag? Og i så fald, hvorfor opfordrer du ikke til brug af øko mel og mælk ligeså?

  1. Det har jeg ikke regnet ud. Men der blev vel til en 10-12 stykker :-) Vil skyde på 140kcal. for en pandekage med græsk, grape og en tynd stribe akaciehonning.

 3. Hej Gina, de ser gode ud.
  Men det var godt nok meget kokosolie pr. pandekage.
  Måske ved du det, men du kan nøjes med at bruge 25% kokosolie i forhold til andre olier og smør, det strækker meget længere, og der er dermed 75% fedtstof man sparer.

 4. Anna – mht. æggene (kyllingerne) kan jeg BEDST lide, at de er økologiske pga. etiske årsager og dyrevelfærd. Det gælder de alt fjerkjæ.
  Mel lider nok ikke nogle laster, og økologisk mælk synes jeg for hurtigt bliver klumpet, og er i forvejen sart med min mælk og vil helst bruge ny-åbnet.
  Mørk rørsukker tror jeg(?) kun fåes økologisk, det er i hvert fald altid den jeg køber.
  Er ikke øko-freak, men nok 50/50
  :-)

  Nanna E. – Det er jeg glad for, prøv dem, de er himmelske!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s