Ja tak, jeg vil også gerne tilbage til Paris.


Har man sagt Paris, har man også sagt oplevelser, romantik og charme. Den franske hovedstad er derfor et oplagt bud for den bedst mulige start på rejseåret.

Det er let at finde billige flybilletter til Paris, og når man først er ankommet til byen, står de store attraktioner nærmest i kø for at blive udforsket.

Den største af dem alle er Eiffeltårnet, som hvert år besøges af flere end seks millioner mennesker. Da det 324 meter høje tårn stod færdigt i 1889, var det kun meningen, at det skulle holde i 20 år, men i dag er det blevet et nationalt symbol for Frankrig. Tårnet blev bygget til Verdensudstillingen i 1889 som en hyldest til 100 års dagen for den franske revolution. Arkitekten bag var franskmanden Gustave Eiffel, og bygningen var i hele 41 år verdens højeste. Fra toppen af Eiffeltårnet har man en fantastisk udsigt udover Paris, og man kan blandt andet se en af byens mange andre store attraktioner, Triumfbuen.

‘L’arc de Triomphe’ er det franske navn for Triumfbuen. Det store monument blev bestilt af Kejser Napoleon i 1806 som en hyldest til den franske hær efter dennes sejr i Austerlitz. Triumfbuen var dog først færdigbygget i 1836, og på det tidspunkt var den franske hærfører død. Under Triumfbuen findes den Ukendte Soldats Grav, hvor en flamme konstant brænder til minde om de falde soldater i 1. verdenskrig. Monumentet er blandt de mest populære turistmål i Paris og ligger for enden af den næsten lige så berømte boulevard Champs-Élysées.

Champs-Élysées er faktisk en af de mest berømte boulevarder i verden. Hvert år afsluttes cykelløbet Tour de France på denne historiske avenue. Her har man mulighed for at pleje shoppegenet, men man skal huske den store pengepung, da Champs-Élysées hovedsageligt byder på eksklusive butikker med tøj fra de største designere. Man finder også mulighed for at hygge sig på nogle af byens mange fortovscaféer. Foråret begynder tidligere i Paris end i Danmark, og allerede i april er temperaturerne til, at man kan sidde udenfor og nyde en café au lait og den obligatoriske tilhørende croissant.

Der findes dog også mange indendørs attraktioner i Byernes By. Den meste berømte af dem alle er det enorme museum Louvre, som huser en af verdens flotteste kunstsamlinger. Louvre er i dag verdens mest besøgte museum, men det blev oprindeligt opført som en fæstning, der skulle beskytte byen mod angreb fra vikingerne. Siden er bygningerne blevet udvidet og har i dag et udstillingsområde på mere end 60.000 kvadratmeter. Det mest berømte af museets kunstværker er maleriet Mona Lisa, som blev malet af italieneren Leonardo da Vinci i 1506.

Der findes mange andre gode indendørs oplevelser i Paris, og er man til man til fest og farver, så er den populære caberet Moulin Rouge stedet at besøge. Her kan man opleve store festlige optrædener med masser af dans og sang og en helt speciel stemning.

Paris er byen, du aldrig bliver træt af at komme tilbage til. Se hoteller i Paris og find de billigste priser!

Indlæg, også denne gang, i samarbejde med expedia.dk

Reklamer

Forfatter ginajaqueline

Jeg hedder Gina Jaqueline, er ultimativ københavner, 20 og udpræget æstetiker. Jeg beskæftiger mig med mode, lyrik og fotografering og lægger stor vægt på karisma hos folk. Jeg læser for mange bøger og lytter til Doors, Stones, The who, Pink floyd, Cash, Velvet underground, The xx, Kenneth bager, DAD, Anne linnet, cat power, Bowie, Jimi hendrix, Iggy Pop, Nirvana, Patti Smith og Empire of the sun. Jeg har 1000 ansigter, og 1000 sæt tøj. Kamælon aspektet er SÅ interessant. Jeg går tit ud. Og jeg holdet tit hof. Jeg befinder mig i et efter eget udsagn godt miljø. Taler tit om mig selv. Taler tit om andre sågar. Taler tit om tingene som de er.

4 kommentarer til “Ja tak, jeg vil også gerne tilbage til Paris.”

 1. Havde vaeret skoent med et af dine vidunderlige Gina-twist paa dette indlaeg om Paris. Men ellers fint…Aaaah elsker ogsaa bare Paris & rejser snart dertil og fejrer min foedselsdag paa Laduree♥N

 2. haha, du er sgu ‘sjov’. lyder som et søvndyssende foredrag i fjerde klasse med planche til og det hele. læser du virkelig mange bøger gina…?

 3. Hej gina.
  Jeg sidder selv og drømmer om Paris, og byens smukke arkitektur og oplevelser.
  Har du en favorit location at nyde sin tid i Paris??
  Der er jo lidt forskellige steder, hæhæ…
  BTW- FED BLOG.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s